Vind ons op Facebook!
Vis staat centraal op Vlaggetjesdag in Groot-Ammers

Bij Vishandel Fa. W. van Wijk BV aan de Ammerse Kade 16 staan op zaterdag 1 juli 2017 van 11.00 tot 16.00 uur de deuren open voor Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag dankt haar naam aan het presenteren van de nieuwe haring, die natuurlijk verkrijgbaar is bij Van Wijk. Voor deze dag organiseren ze in de winkel een palingproeverij. De paling bij Van Wijk is namelijk van heinde en verre beroemd, wordt op ambachtelijke wijze gerookt en dat willen ze je graag laten proeven. Naast de haring en paling heeft Van Wijk een breed assortiment aan vissen, die gegarandeerd onder veilige omstandigheden zijn gevangen. Op het terras voor de winkel kun je verder kennismaken met de wereld rondom het vissen. Zo kun je zien wat netten breien is en hoe vis fileren gaat.

 
Naast vissen kun je ook genieten van muziek en varen. Het popkoor Op Weg uit Schoonhoven zal de hele dag swingende muziek over het water laten klinken. Verder liggen de boten van kanocentrum Ammerse Boezem aan de steiger bij Van Wijk en kun je met de kano of fluisterboot voor een tocht het water op.
 
Vlaggetjesdag 2017 is vrij toegankelijk en aan de palingproeverij en het varen zijn geen kosten verbonden.
 
Graag tot ziens op zaterdag 1 juli,
Info: www.vlaggetjesdag.eu
 

Vlaggetjesdag 2016

VAREN en VIS HAPPEN staan centraal op zaterdag 9 juli. Je hoeft niet stil te zitten als je tussen 10.00 en 16.00 uur langskomt op de Molenkade en de Ammerse kade in Groot-Ammers. Bij Kanocentrum Ammerse Boezem en Vishandel W. van Wijk ligt het episch centrum van Vlaggetjesdag 2016. Daar vinden meerdere activiteiten plaats waar je aan mee kunt doen.
 
Bij het kanocentrum kun je varen en is Ineke Visser uit Ammerstol aanwezig om je het ambacht vlechten met wilgenteen te demonstreren. Je kunt ook ter plekke zelf iets maken.
Om 14.00 uur klinkt het startschot voor een wedstrijd kajak varen, waar je in een parcours met een keerpunt in de boezem kunt laten zien hoe vaardig je op het water bent. Inschrijven kan vanaf 13.45 uur bij het kanocentrum.
 
Aan de overkant van de boezem op de Ammerse Kade levert vishandel W. van Wijk een hoge kwaliteit vis, die opvalt in versheid en altijd uit veilig viswater komt. Van Wijk staat bekend om de paling, maar je kunt ook andere vissoorten proeven. Geen vis zonder netten en speciaal voor Vlaggetjesdag zullen ze je laten zien hoe je netten en fuiken breit. Een ambacht, dat ze ook bij Van Wijk in de vingers hebben.
 
Tussen de vishandel en het kanocentrum vaart de hele dag een pontje, waarmee de schipper je naar de overkant brengt.
 
Dus kom varen en vis happen op Vlaggetjesdag. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.
Info: ammerseboezem@gmail.com of (06) 1276 2624

Vlaggetjesdag 2015

De dag van de vlaggen, de vis, de molens, het water en de muziek.
En natuurlijk van het mooie weer, want de thermometer tikte op zaterdag 11 juli een tropische dag aan van ++ 25 graden.

Eén van de hoogtepunten van deze dag was de uitreiking van de sponsoring van de Rabobank aan den Hânecker voor het vaarroutenetwerk in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Een project, waarbij op en langs het water bordjes en steigers komen. Hiermee worden de waterwegen in het gebied voor de gebruiker toegankelijker.

Een ander moment was de kajakrace. In 2 manches van 3 kajaks streden jong en oud om de klassering en de snelste tijd op de Ammerse Boezem. Vanaf nu staat het parcoursrecord op 1 minuut en 15 seconden.

De Poortse Kraaien brachten muzikale entertainment met het levenslied. Ze lieten het klinken op de plek waar de akoestiek het beste tot zijn recht komt. Midden op het water lieten de zangers en zangeressen zich begeleiden door de accordeon. Hollandser dan dit krijg je het toch niet?

Tijdens Vlaggetjesdag 2015 voer het pontje van Ammerstol naar Groot-Ammers.
Op deze manier kwam ook de overkant van de Lek dichterbij de Alblasserwaard!

Vlaggetjesdag 2014
Molens, water en vis stonden centraal tijdens Vlaggetjesdag 2014

Op zaterdag 12 juli 2014 vonden de hele dag allerlei activiteiten plaats in en rondom het water van de Ammerse Boezem. Na een druilerige start brak 's middags het zonnetje door en konden de bezoekers te voet of met de fiets een rondje maken over de Molenkade, het Achterland en de Ammerse Kade. Speciaal voor deze gelegenheid waren de molens met vlaggen versierd en voer er een pontje van de Molenkade naar de Ammerse Kade.

Een tochtje met de fluisterboot, een workshop wilgenteenvlechten, het bezoeken van de molen, haringhappen en palingproeven: het is een greep aan de activiteiten waar de bezoekers aan deel konden nemen.

De organisatie kijkt tevreden terug op deze gezellige lokale dag: "Geen massale dag, maar juist een dag om de eigen bewoners te laten genieten van al het moois, dat dicht in de buurt is."